Lokaal menu

Spijkenisse 

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo willen we bouwen aan een samenleving waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

MISSIE EN WERKWIJZE

Vanuit een functie als makelaar in vrijwillige inzet wil Present Spijkenisse een brug slaan tussen mensen die bereid zijn om (tijd en talenten) te geven en mensen die met dat aanbod geholpen kunnen worden.

De Spijkenisserbrug

Groepen mensen uit bijvoorbeeld kerken, maar ook vriendengroepen en collega's geven aan wat zij graag zouden doen voor een ander en wanneer zij dat zouden willen doen. Present gaat vervolgens in samenwerking met maatschappelijke organisaties op zoek naar een passend project.

PROJECTEN

Er zijn veel verschillende projecten denkbaar. Mensen hebben immers ook vele verschillende talenten die ingezet kunnen worden. Zomaar wat voorbeelden van projecten: het aanpakken van een verwilderde tuin, iemand helpen bij een verhuizing, een dagje uit met bewoners van een zorginstelling of leefbaarheidsprojecten in wijken zoals bijvoorbeeld het verwijderen van zwerfvuil. Onze criteria voor hulpverlening zijn hierbij belangrijk: mensen komen in aanmerking voor hulp wanneer zij zelf onvoldoende geld, sociaal netwerk of gezondheid hebben om een klus zelf te klaren. De indicatie voor de hulpverlening wordt niet door Present gesteld, maar door de maatschappelijke organisatie waarmee wordt samengewerkt.

EFFECTEN 

Effecten van de projecten zijn zichtbaar "aan beide kanten van de brug". De vrijwilligers worden zich bewust van de dingen die zich - meestal onzichtbaar achter voordeuren - kunnen afspelen. Zij ervaren dat het omzien naar een medemens, het praktisch iets betekenen en er zijn voor een ander je leven verrijkt. De hulpontvanger ervaart een steun in de rug en het kan een doorbraak  van een vicieuze cirkel betekenen, een nieuwe start. Een letterlijk opgeruimd huis betekent vaak direct ook een opgeruimd hoofd en een opening voor een nieuw begin. Daarnaast krijgt Present meestal positieve reacties van vrijwilligers en hulpontvangers over het onderlinge contact tijdens de uitvoering van een project.

Hulpaanbod, melden van een groep:

Voor een afspraak voor een presentatie en het melden van een groep kunt u mailen naar info@stichtingpresent-spijkenisse.nl

Hulpvraag:

Voor het melden van een hulpvraag kunt u mailen naar info@stichtingpresent-spijkenisse.nl

Nieuws

Nonstopaktie Present Spijkenisse Nonstopaktie Present Spijkenisse
Op 14 juni om 9.00 uur gaf Wethouder Dirk van der Schaaf het startsein voor de 24-uurs actie van Present Spijkenisse. Deze nonstopaktie is bedoeld als sponsorwervingsactie en om de naamsbekendheid van Present te vergroten. De opbrengst is voor het lokale...
>>

Albert Heijn Sterrenhof draagt steentje bij! Albert Heijn Sterrenhof draagt steentje bij!
Weer een bedrijf dat sponsort: Albert Heijn Lodder Sterrenhof zorgt voor al het eten en drinken tijdens de gehele nonstopactie. Super...
>>

Formido sponsort! Formido sponsort!
Alle materialen voor ons eerste nonstop project op 14 juni a.s. gesponsord! Ook in natura kun je zo...
>>

Supermarkt Plus schenkt pakketten Supermarkt Plus schenkt pakketten
Bij Supermarkt de Plus kunnen mensen sparen voor een pakket met inhoud ter waarde van 40 euro. Present mocht 10 gezinnen/alleenstaanden blij maken met een pakket die bij ons bekend zijn omdat er al eens een project heeft plaatsgevonden. Mensen reageerden...
>>

Informatie

Wilt u deze info delen? Bladwijzer & Delen
Hulpontvanger Houten: "Ik heb afgelopen zaterdag mogen genieten van hulp via St.Present..ben er zo blij mee, wat een rust en hoop geeft hett!! Dank jullie wel!"
Quote

disclaimer  copyright  privacystatement